fbpx

Discuții constructive

Family Wealth

Facilitarea discuțiilor și deciziilor referitoare la averea familiei
family-wealth-1

„Adevăratele averi sunt cele sporite din generație în generație.”

Banii reprezintă principala sursă de tensiuni și neînțelegeri atât în cadrul cuplurilor, cât și al familiilor extinse. În loc să fie un mijloc de atingere a obiectivelor comune, devin țintă a luptei pentru putere și instrument de controlare și constrângere a celorlalți.

De aceea, de la un moment dat este nevoie de un EXPERT: o persoană neutră, cu mare experiență în gestionarea situațiilor tensionate, capabilă să păstreze echilibrul între interesele diferitelor persoane și obiectivul de păstrare și dezvoltare pe termen lung a unor relații adecvate.

Dar, mai mult decât atât, o persoană:

• lipsită de invidii și prejudecăți,

care păstrează cu sfințenie confidențialitatea celor discutate și

care contribuie eficient la identificarea unor soluții sustenabile.

Când alegi acest serviciu?

Cele mai mari beneficii și reușite le obțin familiile care se confruntă cu:

• tensiuni referitoare la transmiterea afacerii către proprii copii, care nu se regăsesc în acel tip de activitate și își doresc să facă altceva,

• neînțelegeri cu privire la sprijinul financiar acordat copiilor sau rudelor cu probleme, care adesea este perceput ca un mijloc de interferență și control în viața acestora, percepție care generează frustrare în rândul celor care acordă acest sprijin,

• dificultăți în crearea de parteneriate civile (cupluri necăsătorite) între persoane care dețin o avere consistentă sau care au niveluri de venit foarte diferite, banii părând a sta în calea iubirii și fericirii lor,

• decizii dificile referitoare la investiții comune sau schimbări majore în politica sau strategia afacerii de familie, generate de viziuni foarte diferite ale generațiilor (adesea chiar 3, incluzând nepoții) implicate în gestionarea acesteia,

• transmiterea spre urmași a valorilor nepatrimoniale ale familiei, cum ar fi cutumele,  ritualurile, obiceiurile, misiunea socială, valorile spirituale.

Comparativ cu serviciile altor profesioniști, cum ar fi avocații, notarii sau consultanții de afaceri, intervențiile Psihologului Banilor vă permite:

abordarea în siguranță a unor teme delicate, cu mare încărcătură emoțională,

asigurarea posibilității de exprimare a opiniilor și așteptărilor tuturor celor implicați, în mod egal și echilibrat,

 traducerea dintr-un limbaj emoțional în altul a acestor informații, astfel încât să poată fi înțelese mult mai bine de către cei care au un stil financiar diferit,

 facilitarea profesionistă a discuțiilor și negocierilor, din perspectiva comunicării non-violente, astfel încât să rezulte concluzii și decizii constructive,

• utilizarea de instrumente și tehnici specifice pentru asigurarea concentrării discuțiilor pe tema aleasă și evitarea devierilor sau atacurilor la persoană.

Ce NU îți oferă acest serviciu?

Pentru a evita orice neclaritate cu privire așteptările referitoare la serviciile de facilitare, îți recomand să NU recurgi la ele dacă îți dorești:

• consiliere financiară, adică instrumente concrete (bugete, foi Excel etc.) prin care să familia să-și gestioneze mai bine banii – NU sunt consilier financiar,

• consultanță fiscală, adică modalități prin care să optimizați (reduceți) taxele și impozitele asociate cu noșteniri, donații, alte forme de transfer de proprietate în cadrul familiei – NU sunt consultant fiscal,

• consultanță investițională, adică sfaturi, recomandări, indicații referitoare la posibilități concrete prin care să vă diversificați portofoliul pe  FOREX, Bursă, Cryptomonede etc.  NU sunt consultant de investiții,

• consultanță juridică, adică evaluarea unor acte, găsirea de soluții legale care să poată fi folosite în instanțele de judecată sau de arbitraj etc.  NU sunt avocat sau juristconsult,

• scheme de „îmbogățire rapidă”, de tip MLM, scheme piramidale etc.  NU sunt speculator.

Ce rezultate pot obține?

Depășirea blocajelor de comunicare

Relația cu banii și prosperitatea este preluată de copii de la părinți și bunici prin imitație, în primii 6-7 ani de viață, fără a fi filtrată sau analizată. 

În adolescență, însă, aceste imprinturi sunt comparate cu atitudinile colegilor sau iubiților, ceea ce duce la respingerea sau reformularea valorilor și regulilor legate de bani ale familiei. Iar certurile pot duce până la blocaje grave și persistente în comunicare.

M-am convins că banii nu sunt doar o formă de susținere a dezvoltării tinerei generații, ci au o puternică componentă emoțională, fiind adesea folosiți ca mijloc de constrângere și control.

Traumele personale și familiale tind să fie transmise spre copii și nepoți, generând respingere și revoltă din partea acestora.

Vă este greu să discutați calm despre bani? Vă preocupă soarta banilor ce vor fi moșteniți? Nu puteți trece peste divergențele din trecut?

Sunt alături de voi, pentru a vă ajuta să vă reconstruiți relația și să luați cele pai potrivite decizii. Astfel, regăsiți bucuria de a fi împreună. Și, depășindu-vă conflictele financiare, creați o avere care va dăinui, peste generații.

family-wealth-2
family-wealth-4
family-wealth-3

Stoparea transmiterii traumelor financiare la noile generații

Vom identifica împreună atât traumele din trecut care vă perturbă și chiar sabotează relația cu banii, precum și regulile și obiceiurile care au derivat din ele. Folosim puterea interioară a familiei pentru a elimina efectele lor și pentru adoptarea unei noi atitudini față de bani, constructive și sustenabile. Astfel:

Cum se desfășoară?

Primul pas este să ne contactezi de pe site sau telefonic și să soliciți o sesiune 1-la-1. Noi ne vom strădui să îți oferim o programare cât mai rapid după ce ne contactezi.

Sesiunea de evaluare inițială ne oferă ocazia de a ne cunoaște reciproc și de a-mi oferi câteva informații despre tine, familia ta și despre motivele pentru care ai apelat la sprijinul meu.

De asemenea, îți voi da detalii și îți voi răspunde la întrebările referitoare la privire la numărul de sesiuni necesare, durata acestora, confidențialitate și la modul concret de derulare a colaborării noastre. 

În fine, vom stabili împreună obiective concrete inițiale, care însă vor fi prezentate familiei și re-negociate în prima sesiune comună.

La sfârșitul fiecărei sesiuni veți decide 1-3 schimbări concrete pe care vă angajațzi să le puneți în practică până la sesiunea următoare, iar despre rezultatele obținute discutăm la începutul sesiunii următoare.

Reține: schimbările reale le produceți chiar voi, în viața de zi cu zi. În cadrul interacției cu mine, doar le identificăm și creem resursele și motivația pentru ca voi să reușiți să le realizați!

Pe toată durata intervenției mele, aveți acces direct la mine, prin email și telefon, pentru a putea discuta și rezolva cât mai rapid situații punctuale cu care vă puteți confrunta între sesiuni.

Unde lucrăm împreună?

În funcție de realitatea voastră, putem lucra:

față în față, în cabinetul din București, care are și loc de parcare rezervat pentru clienții noștri, sau

• acasă la voi sau la sediul companiei voastre, dacă este la o distanță de maxim 30 km față de București,

 într-o altă locație propusă de voi, unde să organizăm un retreat de familie, sau

online, prin Zoom, fiind important să știi că folosesc genul acesta de sesiuni încă din anul 2000, când Yahoo Messenger a introdus primele conexiuni live video prin internet.

Sună la 0788 296801 pentru informații suplimentare sau o rezervare.

Beneficii tipice

Newsletter

Abonează-te pentru a primi știri și oferte exclusive

favicon

Dacă acest serviciu
te interesează
contactează-ne

Luni – Vineri între 10 și 18

Dacă ți se potrivește și vrei mai multe informații

Contactează-mă chiar acum

Este posibil ca, citind această prezentare, să-ți dai seama că serviciul te-ar putea ajuta, dar vrei să te asiguri că ai ales corect.
Folosește formularul pentru a intra în contact direct cu mine și a primi rapid cele mai pertinente răspunsuri.

  0
   0
   Coșul tău
   Coșul este golRevenire la magazin