fbpx

Treci peste Suferința Produsă de Pierderea Banilor

Treci Peste Pierderea Banilor, alături de Daniel Bichiș, Psihologul Banilor

Deși majoritatea clienților mei vor să obțină mai ușor banii, să-i gestioneze mai bine sau să-i înmulțească mai rapid, unii au nevoie să se elibereze de trauma generată de pierderea banilor.

Acesta este un subiect extrem de dureros, pe care mulți evită să-l discute chiar și cu cei mai apropiați prieteni, dar găsesc în mine un partener serios, empatic și cu multă experiență în lucrul cu astfel de traume.

De aceea, te întreb:

 • • Ai pierdut mulți bani, sau proprietăți, sau surse de venit, iar acum te chinuie remușcările sau rușinea?
 • • Îți este greu să-ți revii și te trezești din somn noaptea, căutând  zadarnic o soluție?
 • • Ți-ai pierdut încrederea în tine, în capacitatea ta de a lua decizii financiare corecte și de a-ți gestiona banii în mod eficient?

Dacă DA, sigur te va interesa acest articol.

 

Pierderea banilor sau a unei părți din noi?

Pierderea banilor, mai ales a unor sume mari sau a ultimilor noștri bani, este percepută de creierul nostru la fel ca pierderea unei persoane dragi sau a unei părți din corpul nostru. Și asta pentru că banii:

 • • concentrează în ei timp, efort, stres care ne consumă resursele interioare,
 • • ne asigură puterea de a schimba realitatea cumpărând obiecte, servicii și experiențe importante pentru noi.

Centrarea doar pe soluții financiare sau simple încurajări de genul „Las’că o să fie bine dacă gândești pozitiv”  nu sunt suficiente și pot duce chiar la cronicizarea problemelor emoționale și comportamentale. De aceea,

este esențial să beneficiezi de sprijin profesionist pentru înțelegerea celor întâmplate și depășirea blocajelor emoționale apărute. 

Când ai o problemă mai gravă de sănătate, te adresezi unui medic , nu-i așa?

 

Pot aborda acest subiect și cu alții?

Nu orice coach sau consilier de dezvoltare personală are pregătirea necesară și dispune de instrumentele eficiente pentru a te însoți în acest proces, care implică:

 1. renunțarea la tendința de negare a realității, pentru a accepta pe deplin situația și a înțelege efectele sale, în propria viață și în viața celor din jur;
 2. depășirea furiei față de tine sau cei pe care îi consideri responsabili de pierdere, care te blochează în conflicte interioare sau exterioare inutile, ce nu rezolvă problemele, ci le agravează;
 3. asumarea tristeții, ca o formă de doliu pentru a te putea desprinde de ceea ce ai pierdut (bani, proprietăți, poziții profesionale sau sociale, relații etc.); astfel activezi înțelepciunea și discernământul absolut necesare pentru a putea procesa cele întâmplate și a le transforma în învățăminte pentru viitor;
 4. reconstruirea încrederii în tine, în cei din jur și în relația ta cu banii, ca fundament pentru reluarea activităților și contactelor tale,
 5. conceperea de noi planuri de viitor, realiste și accesibile, și activarea motivației de a le aplica și realiza.

Doar trecând cu bine prin toate cele 5 etape de procesare emoțională și mentală a pierderii ai șansa să-ți reiei viața cu adevărat, eliberându-te de regrete, reproșuri, auto-sabotaje, auto-pedepsire etc.

Este un proces care durează 3 – 6 luni, uneori chiar și 1 an în cazul pierderilor semnificative de bani sau proprietăți, pe care eu îl facilitez cu succes încă din anul 1998.

 

Există și o cale mai scurtă să trec peste asta?

Sunt conștient că există limite referitoare la disponibilitatea ta de a te angaja într-un astfel de program, ce țin mai mult de rușine și teama de a te expune, decât neapărat de lipsa de resurse financiare.

În același timp, sunt convins că dacă te confrunți cu durerea asociată cu pierderea banilor, vrei să te eliberezi de efectele sale negative cât mai rapid. 

De aceea, am conceput o meditație ghidată pentru eliberarea de auto-critica, lipsa de încredere în sine, vinovăția sau rușinea generate de pierderea banilor, pe care am postat-o pe canalul de YouTube „Psihologul Banilor” .

Așa cum te-am obișnuit, folosim transa drept mijloc pentru a accesa structurile inconștiente profunde care procesează evenimentele din viața noastră și ne ajută să trecem peste ele.

Înțelegând ce s-a întâmplat, dar și reactivând încrederea în tine și determinarea de a trece la următorul capitol al vieții tale, reușești să-ți schimbi atât mindsetul, cât și starea emoțională.

Iar cu mai puțină presiune pusă pe tine ai șanse mai mari să reușești să găsești și să aplici soluții eficiente pentru dificultățile financiare cu care te confrunți.

Este important să reții că nu este vorba despre visare cu ochii deschiși (wishful thinking) ca în unele meditații inspirate de Legea Atracției, ci despre crearea unei structuri mentale profunde, care va procesa și alte tipuri de pierderi din viața ta, transformându-le în amintiri și permițându-ți să înveți ceva util din ele.

Cu ajutorul meditației dirijate:

 • • Îți activezi capacitatea de acceptare și procesare a evenimentelor neplăcute din viața ta, inclusiv pierderea banilor.
 • • Te eliberezi de autocritică și reproșuri, care îți subminează încrederea în tine.
 • • Îți optimizezi reacțiile emoționale, astfel încât să manifești mai multă responsabilitate și maturitate în relația cu banii.
 • • Accesezi înțelepciunea de a considera fiecare provocare financiară din viața ta drept un obstacol temporar, ce poate fi depășit cu succes.

Astfel îți poți schimba atitudinea față de pierderea banilor, ca să poți trece mai departe și să-ți refaci viața și situația financiară. Pentru asta, este suficient să te relaxezi, să-ți accesezi mintea inconștientă și capacitatea sa extraordinară de a genera prosperitate și fericire.

Așa că te provoc să faci click pe imaginea de mai jos, ca să beneficiezi de sprijinul meu gratuit, în acest moment dificil din viața ta.

Treci Peste Pierderea Banilor, Meditație Ghidată de Daniel Bichiș, Psihologul Banilor

Important!

Îți recomand să asculți în mod repetat această meditație ghidată, de 2 – 3 ori pe săptămână, timp de 6 – 12 săptămâni, pentru a stabiliza și amplifica efectele sale.

Fiind vorba despre o sesiune din seria TransforMind™, țin să-ți împărtășesc și un alt element important:

Acesta nu este un podcast 🎙️, ci o sesiune de relaxare profundă, în care conștiința și corpul se odihnesc, ca într-un Power Nap 😌,  lăsând în seama inconștientului să reprogrameze și să optimizeze relația ta cu banii.

De aceea, dacă ai senzația că ai ațipit și nu-ți amintești mare lucru, este ceva normal și accelerează schimbarea de mindset financiar.

Leave A Comment